Ben jij een enthousiaste en ambitieuze universitaire rechtenstudent?

Kom dan ons team versterken!

Wat houdt werken bij de Stichting Rechtswinkel Amsterdam in?

Als medewerker van de Rechtswinkel geef je gratis juridisch advies aan cliënten die daar behoefte aan hebben. De medewerkers zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar, maar cliënten kunnen ook langskomen op het inloopspreekuur. De inloopspreekuren vinden plaats op woensdagavond en donderdagavond. In koppels van twee studenten sta je de cliënten te woord, en probeer je hen zo goed mogelijk juridisch advies te geven. Na het inloopspreekuur wordt er contact opgenomen met een advocaat. Met de advocaat bespreek je de zaak, en het advies dat je gegeven hebt. Weet je niet in één keer het antwoord? Maakt niet uit! De advocaat helpt je daarbij.

Elke maandagavondorganiseert de Rechtswinkel een verplichte (bij)scholing. Deze scholingen worden gegeven door interessante sprekers, werkzaam in verschillende rechtsgebieden. Als medewerker van de Rechtswinkel moet je maandagavond beschikbaar zijn. Zorg dus dat je dan vrij bent!

Pleiten voor de rechter? Dat kan! De Rechtswinkel biedt de mogelijkheid om te procederen voor de kantonrechter. Wanneer alle mogelijkheden tot een buitengerechtelijke oplossing uitgeput zijn, kan in overleg met de procedeercommissie en een advocaat besloten worden om een zaak aan te nemen. In duo’s bereid je de zaak voor en schrijf je de dagvaarding. Je wordt hierin uiteraard bijgestaan door ervaren medewerkers en een advocaat.

Lijkt het jou leuk om ons team te versterken vanaf januari 2023? Stuur dan voor 8 juli 2023 je CV, cijferlijst en motivatiebrief naar sollicitaties@rechtswinkelamsterdam.nl!